EN
Румъния, Sângeorz-Băi, region of Bistrița-Năsăud County, Изложба „Корени“ /Завръщане към произхода си 02-04 ноември 2022

Публикувана на 09.11.2022

От 02 до 04 ноември с екипа и представители на местната общност от територията на Местна инициативна група - Гоце Делчев - Гърмен - Хаджидимово взехме участие в изложба „Корени“/ Завръщане към произхода, проведена на територията на МИГ - Лидер Бистица Насауд. Чрез фотографии и картини проектните партньори представиха своите територии, природа и традиции.

През трите дни, прекарани в Sangeorz-Bai, заедно с партньорите и представители на месната общност се запознахме с очарователната природа на територията на LAG Lider Bistrita Nasaud, работилница за традиционни костюми на Mihaela Poll, включихме в коледна работилница за рисуване на стъклени глобуси, насладихме се на традиционна местна кухня и автентична традиционна музика и танци.
Заедно с партньорите проведохме и работна среща, на която обсъдихме проектните резултати, план за разпространение, презентации на предложения за креативен туризъм и очаквания за приемственост на проекта.