EN

Предстоящи събития

Все повече ценим истинския вкус на храната, която слагаме на трапезата си. В събота, 3-ти септември, ще имате възможност да дегустирате разнообразни висококачествени продукти, произведени с много грижа и внимание. Отдайте се на една щастлива събота, изпълнена с вкусни сладки и солени изкушения, изцяло произведени в нашия регион.

Елате и вижте 
Фестивал  „Балкански багри“
традиции, гастрономия, фолклор

Фестивалът "Балкански багри" е празник на фолклорните традиции, гастрономията и културата на Балканите!

На 3 и 4 септември в Градския парк на Гоце Делчев Ви очакват:

- богата фолклорна програма
- кулинарни изкушения и напитки от местни производители и вкусове от миналото
- тематични арт работилници и възможности да си направите спомен.

Да прекараме заедно два пъстри и невероятни дни в духа на Балканите!

ИЗЛОЖБА  „СВЕТОВЕ“

01 - 04 септември 2022 година
Неврокопска митрополия, гр. Гоце Делчев

От 01 – 04 септември 2022 г.  в залата на Неврокопска митрополия, гр. Гоце Делчев може да се докоснете до творчеството  автори от територията на  Местна инициативна група -  Гоце Делчев - Гърмен - Хаджидимово  и партньорите от Румъния и Гърция по проект  „Елате и Вижте“.  Експозицията включва творби в областите живопис, художествена фотография, керамика. Заповядайте на откриването на изложбата на 01.09.2022 г.  от 18:30 часа

ФОТОГРАФСКИ ДЕЙНОСТИ

Традиция и съвременно творчество
Гледайки в бъдещето, носейки традициите на миналото

Агенцията за развитие на Кавала, в сътрудничество с Местна инициативна група „Ниска крайречна горичка“ (Румъния - координатор), Мастна инициативна група - Гоце Делчев - Гърмен - Хаджидимово (България), Местна инициативна група – Лидер Бистрица Насауд (Румъния) и Местна инициативна група Чамели (Турция) организира фотографската акция „Традиция и модерно творчество: Поглед към бъдещето, носене на багажа на миналото” . Акцията се организира в рамките на проекта за транснационално сътрудничество Елате и Вижте (COME& SEE) , който се финансира от местните програми CLLD / LEADER на горепосочените органи. Гърция (префектура Кавала), проектът се финансира от подмярка 19.3 на ПРСР 2014-2020 в рамките на Многофондова местна програма CLLD / LEADER на префектура Кавала.

Виж условията!